Καριέρες στη Λογοθεραπεία

Η παθολογία του λόγου – που ονομάζεται επίσης λογοθεραπεία – είναι μια καριέρα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην οποία εκπαιδευμένοι επαγγελματίες διαγιγνώσκουν και θεραπεύουν προβλήματα ομιλίας και σωματικής επικοινωνίας σε ασθενείς όλων των ηλικιών.

Είναι επίσης ένα από τα επαγγέλματα υγείας που είχε αυξημένη ζήτηση τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2020.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προγράμματα λογοθεραπείας όπου οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν την απαραίτητη εκπαίδευση και κατάρτιση για να αποκτήσουν πτυχίο λογοθεραπείας, δίνοντάς τους τα προσόντα για δουλειά ως λογοπαθολόγος.

Η λογοθεραπεία προσφέρει επίσης μουσικοκινητικη περιστερι έναν πολύ επιθυμητό μισθό και είναι μια πολλά υποσχόμενη επιλογή σταδιοδρομίας για όποιον επιθυμεί μια δουλειά στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης όπου μπορούν να αλληλεπιδρούν στενά με τους ασθενείς τους με θεραπευτικό και εκπαιδευτικό τρόπο.

Τι κάνουν οι λογοθεραπευτές;

Η λεκτική επικοινωνία είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων ώστε να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον.

Όταν ένα άτομο έχει δυσκολία στην ομιλία και/ή στην κατάποση ή στην κατανόηση άλλων λόγω αναπτυξιακής καθυστέρησης, τραυματισμού στον εγκέφαλο, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαταραχής ακοής, σχιστίας υπερώας ή άλλων λόγων, μπορεί συχνά να βοηθηθεί με λογοπαθολόγοι. Οι λογοθεραπευτές βοηθούν επίσης άτομα που τραυλίζουν, αντιμετωπίζουν προβλήματα φωνής και που αποτυγχάνουν να μιλήσουν λόγω συναισθηματικών προβλημάτων.

Η τυπική περιγραφή εργασίας περιλαμβάνει αξιολόγηση και διάγνωση προβλημάτων ομιλίας και κατάποσης σε ασθενείς, εξεύρεση κατάλληλων μεθόδων θεραπείας και, στη συνέχεια, χρήση αυτών των μεθόδων για να διδάξει στους ασθενείς πώς να μιλούν ευκολότερα παρά τους τρέχοντες περιορισμούς ή καταστάσεις.

Είναι μια δουλειά προσανατολισμένη στη λεπτομέρεια που απαιτεί υψηλά επίπεδα υπομονής, προθυμία να εργαστεί με την ατομική ταχύτητα του ασθενούς και ικανότητα να εργαστεί τόσο ως δάσκαλος όσο και ως θεραπευτής για τα άτομα και τις οικογένειές τους.

Εργάζονται σε διάφορα περιβάλλοντα και με πολλούς διαφορετικούς ιατρικούς επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, δασκάλων, προσωπικού ειδικής αγωγής, γονείς και άλλους για να παρέχουν την απαραίτητη θεραπεία σε όσους επηρεάζονται από κάποιου είδους προβλήματα ομιλίας και να αυξάνουν την ικανότητα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ.

Πώς να Γίνετε Λογοθεραπευτής

Όσοι ενδιαφέρονται για μια σταδιοδρομία στην παθολογία του λόγου-γλώσσας θα πρέπει να αναλάβουν μια σημαντική ακαδημαϊκή δέσμευση, καθώς τα πτυχία απονέμονται σε επίπεδο εκπαίδευσης Master.

Ωστόσο, ο προγραμματισμός θα πρέπει να ξεκινήσει πριν από αυτό, και στους φοιτητές που σχεδιάζουν να εισέλθουν σε ένα πρόγραμμα συνιστάται να παρακολουθήσουν μια ευρεία επιλογή προπτυχιακών μαθημάτων, ώστε να είναι ολοκληρωμένα.

Αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν μαθήματα μαθηματικών, αγγλικών και γλωσσικών τεχνών, επιστήμης, κοινωνικών επιστημών, υγείας, ανθρωπιστικών επιστημών και άλλων. Οι μαθητές θα πρέπει να διατηρούν τουλάχιστον έναν μέσο όρο Β σε όλη τη διάρκεια της προπτυχιακής ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας προκειμένου να έχουν τις καλύτερες πιθανότητες αποδοχής στις πιο επιθυμητές σχολές λογοθεραπείας.

Επίσης, αν και δεν είναι δυνατό να αποκτήσετε πτυχίο μέσω Διαδικτύου, υπάρχουν ορισμένες διαδικτυακές επιλογές για την εκπλήρωση όλων των απαραίτητων απαιτήσεων μαθημάτων.

Εξειδικευμένα και Τεχνικά Μαθήματα

Η αποδοχή σε ένα από τα σχεδόν 300 προγράμματα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και θα απαιτήσει από τους μαθητές να έχουν διατηρήσει τον μέσο όρο Β, καθώς και να έχουν αποκτήσει το πτυχίο Bachelor με ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που θα τους βοηθήσουν στην απόκτηση της εκπαίδευσής τους στην ομιλία- γλωσσική παθολογία.

Η μεταπτυχιακή εκπαίδευση θα επικεντρωθεί στα πιο εξειδικευμένα και τεχνικά μαθήματα που είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη καριέρα. Οι μαθητές συνήθως απαιτείται επίσης να ολοκληρώσουν τμήματα κλινικής εμπειρίας όπου θα μάθουν πρακτικά, από άλλους επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα.

Μόλις οι μαθητές ολοκληρώσουν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους και αποκτήσουν το μεταπτυχιακό τους στην παθολογία της ομιλίας-γλώσσας, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άδεια στην πολιτεία ή την περιφέρειά τους.

Η πιστοποίηση είναι εθελοντική και προσφέρεται από την American Speech-Language-Hearing Association (ASHA), αλλά συνιστάται ιδιαίτερα ώστε τα άτομα να έχουν τις περισσότερες ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη. Επιπλέον, οι περισσότεροι εργοδότες σήμερα αναζητούν πιστοποίηση, καθιστώντας τους πιστοποιημένους πτυχιούχους πιο προτιμότερους από αυτούς που δεν είναι.

Εκτός από το Certificate of Clinical Competence in Speech-Language Pathology (CCC-SLP), το ASHA προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα αναγνώρισης κλινικής ειδικότητας για επαγγελματίες που συνεχίζουν την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους εξέλιξη και επιθυμούν να ειδικευτούν σε έναν τομέα της λογοθεραπείας, όπως οι διαταραχές ευχέρειας , διαταραχές κατάποσης και παιδική γλώσσα.

Μισθός Λογοθεραπείας

Επί του παρόντος, ο διάμεσος μισθός είναι αρκετά ευνοϊκός σε περίπου 70.000 $ ετησίως σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας μισθών του 2011 που παρέχονται από την ASHA, σε ένα εύρος από 58.000 $ έως 90.000 $ ετησίως ανάλογα με τον τύπο της εγκατάστασης.

Κλινική υπηρεσία